Skomakarböle, Hfrs

+358 20 7032 555

Hertonäs, Hfrs

+358 20 1550 269

Tammerfors

+358 20 7032 552

Lempäälä

+358 20 1555 257

Jyväskylä

+358 20 7032 553

Uleåborg

+358 20 7032 550

Den bästa servicen och kunnandet inom VVS-branschen idag – och i framtiden


Vi lyssnar noga på våra kunders behov och svarar snabbt och smidigt med våra tjänster. Vi letar ständigt efter nya, kreativa och uppfinningsrika lösningar som tillför värde till våra kunder.

Allt bygger på vår långa erfarenhet inom VVS-branschen, och god leveranssäkerhet i rätt tid. Vi utvecklas varje dag och överraskar alltid våra kunder med bättre service.

Vi ser fram emot framtiden

Den bästa servicen och kunnandet idag – och i framtiden. För att kunna göra detta följer vi ständigt våra kunders önskemål, branschens utveckling och nya vindar samt utbudet av marknaden. Kreativitet, uppfinningsrikedom och modet att se saker ur ett nytt perspektiv är stora nycklar till framgång för oss alla.

Alla som är fackmän inom området kan vara involverade i denna process. Även om bara himlen är gränsen i slutändan, börjar utveckling och förändring ofta med mycket små praktiska insikter, sätt att göra saker annorlunda, från erfarenheter i det egna arbetet. Välkommen att ta branschen framåt med oss ​​– prata när ni träffas! Det är där det börjar.

”Vi tackar våra kunder och branschaktörer för all feedback. Vi värdesätter också vardagliga stunder, arbetslivserfarenhet och tillhörighet. Tillsammans tar de branschen och våra tjänster framåt.

Kimmo Pelkonen, verkställande direktör

I början fanns en vision

LVI-WaBeK Oy och dess unika SuperService är baserat på den finska ägarföretagaren, VD Kimmo Pelkonens syn: i ett gott partnerskap måste det finnas ett genuint intresse för produktiviteten i kundens arbete. Därför måste ett företag för att bli framgångsrikt kunna erbjuda en helt ny typ av tjänst.

År 2004 öppnades hjälpföretagsnamnet Nyland VVS-center. Denna VVS-grossist verkade i en 400 m² stor källare i Tusby. Så till en början fanns det bara en företagare och ett litet lager. Efter ett par år flyttade företaget till Petikko, Vanda, och bytte namn till LVI-Keskus Suomi Oy. Samtidigt delades entreprenadföretaget ut till ett annat företag, och själva verksamheten för detta företag blev partihandel och import av VVS-produkter.

Verksamheten expanderar och växer

År 2007 öppnades det första filialkontoret i Lempäälä. Samma år skyddades företagets namn och ändrades till LVI-WaBeK Oy. WaBeK kommer från de tyska orden Wasser (vatten), Beheizung (värme) och Klimatechnik (luftkonditionering).

2014 var själva nätbutiken redan väl etablerad, men LVI-WaBeK ville ta den till installatörernas egna lager. Lösningen var tjänstekonceptet SuperService – världens första beställningssystem baserat på mobil fjärravläsningsteknik (NFC).

2015 sålde Pelkonen hela sin majoritetsandel i LVI-Nordic Oy, en VVS-företag som han hade grundat, och satsar nu ännu mer på VVS-grossistverksamhet. Idag finns vårt huvudkontor i Esbo. Wa’Center-hämtningsgrossisterna, som betjänar dygnet runt och ingår i vår SuperService-tjänstenhet, har nu öppnats i Helsingfors, Åbo, Lempäälä, Tammerfors, Uleåborg och Jyväskylä – och fler planeras.