Vesimittaritiivisteiden yleiset ongelmat – kuinka välttyä niiltä?

Monet ovat varmasti havainneet joskus, että vesimittaritiivisteiden kanssa kaikki ei aina mene putkeen. Tiivisteet voivat olla liian heikkoja ja alkaa vuotamaan, joka voi aiheuttaa pahimmillaan suuriakin vahinkoja. Alta löytyy yleisimpien vesimittaritiivistemallien ongelmat mutta onneksi meiltä löytyy myös näihin ratkaisu!

Kumitiivisteissä ilmenee monia ongelmia: ylikiristämisen riski on merkittävä ja tämän seurauksena tiivisteet alkavatkin rikkoutumaan ja vuotamaan noin 1–53 viikon sisällä asennuksesta. Koska hajoaminen käy niin nopeasti, on takuuajalla reklamaatioriski kohtalainen.

Vaikka massa/fiiberin tiivisteet ovatkin usein kumitiivisteitä parempi vaihtoehto niin löytyy niistäkin huonoja puolia, jotka varmasti jokainen välttää mikäli mahdollsita. Nämä tiivisteet nimittäin kestävät enemmän kiristystä kuin kumitiivisteet, mutta eivät kestä jälkikiristystä mahdollisen vuotoriskin seurauksena. Massa/fiiberin tiivisteet ovat myös ajalle alttiita, eli alkavat haurastumaan ajan kanssa nostaen reklamaatioriskiä.

Onneksi tarjolla on kuitenkin OnePipen PTFE tiivisteet! Uskallamme väittää näiden olevan paras vesimittareille suunnattu tiiviste sillä nämä kestävät kovan kiristyksen, enemmän jälkikiristystä kuin kumpikaan aikaisemmin mainituista tiivisteisteistä sekä myös enemmän lämpöä ja lämpövaihteluita.

PTFE tiivisteiden avulla pystyt siis välttämään yleisiä ongelmia, joita muut vesimittaritiivisteet aiheuttavat! Tiivisteitä löytyy kolmessa eri koossa ja pääset niihin suoraan klikkaamalla nimeä:

vesimittaritiiviste DN15

vesimittaritiiviste DN20

vesimittaritiiviste DN25

Lisätietoja saat myyjiltämme ja yhteistietoihin pääset klikkaamalla tästä.