Vesimittari on aina ajankohtainen aihe – ja lähivuosina vielä enemmän

15.03.2017

Vesimittari on aina ajankohtainen aihe – ja lähivuosina vielä enemmän

Moni asuinkohde tulee luultavasti asennuttamaan uudet vesimittarit lähivuosina – osittain siksi, että vanhoja putkia joudutaan joka tapauksessa uusimaan. Lisäksi vuonna 2017 tulee voimaan EU-direktiivi, joka edellyttää käyttäjäkohtaisiin mittareihin siirtymistä pitkällä aikavälillä.

Kaikilla laskutuskäytössä olevilla vesimittareilla tulee olla tyyppihyväksyntä tai osoitus siitä, että ne täyttävät mittauslaitedirektiivin (MID) vaatimukset. Tarkat kulutustiedot helpottavat käyttäjää laskutuksen seurannassa ja auttavat lisäksi havaitsemaan vuodot ja muut poikkeavuudet mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

 

Vesimittaritekniikkaa 94 vuoden kokemuksella: luotettava ja laadukas Apator

LVI-WaBeK Oy:n valikoimaan kuuluvat Apator-vesimittarit ovat helppokäyttöisiä, nopeita ja luotettavia – ja vastaavat uusimman mittauslaitedirektiivin vaatimuksia. Muistathan, että mitä isompi R-luku, sitä tarkempi mittaustulos vesivirtauksilla. Apatorissa on tarjolla myös maailman tarkin vesimittari tarkkuudella R800.

Apator säästää aikaa ja helpottaa säännöllisiä tehtäviä. Valikoimaan kuuluu erilaisia automaattisia mittarinluentajärjestelmiä käsikäyttöisistä laitteista etäluettaviin verkkojärjestelmiin. Käsikäyttöiseen voi myöhemmin liittää etälukuversion.

 

 

Apator-vesimittareiden laatua

• M-bus-vesimittarit langallisina tai langattomina

• Manuaaliset mittarit kylmän ja kuuman käyttöveden kulutuksen mittaukseen

• Mittaustarkkuus säilyy mittarin koko käyttöiän ajan

• Rekisteröi vain todellisen kulutuksen

• Magneettisuojaus estää tulosten peukaloinnin

• Suojattu myös mekaaniselta peukaloinnilta

Katso valmistajan sivuilta.

 

Vesimittarin asennuksessa muistettavaa

Vesimittareiden toiminnan luotettavuuteen vaikuttaa paljon niiden oikea asennus. Siinä tulee aina noudattaa valmistajien ohjeita mm. mittarin asennosta – sallitut sellaiset kertoo mittarin näyttötaulu. Merkintä H tarkoittaa asennusta vaakaputkeen näyttötaulu ylöspäin. Merkintä V sallii asennuksen vaakaputkeen näyttötaulu sivulle päin tai mittarin asennuksen pystyputkeen. Vastaavasti nämä merkinnät eivät salli mittarin asennusta näyttötaulu alaspäin tai viistoon putkeen (standardi SFS-EN 14154-2:2005). Sallitut asennusasennot on kuvattu tyyppihyväksyntätodistuksessa ja/tai mittarivalmistajan ohjeessa.


LVI-tukkuliikkeen uutisia!

Tilaa uutiskirjeemme. Saat kätevästi tietoa LVI-alan ajankohtaisista asioista, uutuuksista, tarjouksista, tapahtumista... Täytä ja lähetä lomake – ja se on siinä!