Kun Wa’Cont maarakennustyömaalle lähti

24.10.2017

Kun Wa’Cont maarakennustyömaalle lähti

Uusin SuperServicen ulottuvuus on Wa’Cont, joka nostaa yrityksen kannattavuutta ja työn tuottavuutta monin eri tavoin. Ei siis ihme, että sellaisen otti käyttöön myös menestyvä maarakennuksen asiantuntija- ja palveluyritys PT Pohjan Teko Oy. Kävimme seuraamassa kontin matkaa työmaalle Tampereen Ikuriin.

 

”Vastaanottokomiteana” kokeneet alan ammattilaiset

Pohjan Teon työnjohtajat Jukka Jääskeläinen ja Teemu Lindberg ovat Wa’Contia vastassa osoitteessa Ruismäenkatu 12, jossa alkavalle työmaalle nousee aikanaan kolme rivitaloa. Rennot ja lupsakat miehet ovat kokeneita ja osaavia ammattilaisia. Esimerkiksi Jukalla – joka on tämän työmaan vastaava työnjohtaja – on yli 20 vuoden kokemus maanrakennustöistä Olkiluodosta Länsimetroon. Molempien mukaan töitä on riittänyt erittäinkin paljon, kesällä oli jopa aikamoista haipakkaa.

 

PT Pohjan Teko on hyvä työpaikka. Talossa on hyvä henki, ja asioihin voi vaikuttaa. Kaikki työntekijät ovat osaavaa porukkaa, mikä ei läheskään aina ole itsestään selvä juttu. Meillä ymmärretään työntekijöiden merkitys yritykselle. Hierarkia on matala, ja päätöksiä tehdään yhdessä, miehet kertovat. Niin tapahtui myös Wa’Contin kohdalla, joskin aloite sen hankkimisesta tuli johdolta. Pohjan Teolla on käytössä muitakin SuperService-palveluja.

 

PT Pohjan Teon pääkonttori on Iissä, mutta konttoreita on kautta maan, koska yrityksen toiminta-alueena on koko Suomi.

 

Materiaalivirta hallintaan ja työt sujumaan

– Nyt ovat tavarat siististi yhdessä paikassa, eikä ylilyöntejä tilaamisessa tule. Yleensä työmailla tuppaa käymään niin, että tavaraa on liikaa tai liian vähän. Molemmissa tapauksissa tilanne on huono. Nyt materiaalivirtaan saadaan enemmän hallittavuutta, ja turhat tavaroiden perässä juoksemiset loppuvat. Sitä myöden työmaakin sujuu juohevammin aikataulun mukaisesti eteenpäin, miehet tuumivat.

 

On tosi helppoa

LVI-WaBeKin Santeri Pohjola esittelee lyhyesti ja ytimekkäästi, kuinka konttia käytetään. PT Pohjan Teon ammattilaiset kuuntelevat tarkasti ja kaivavat esiin puhelimiaan, joissa useimmissa onkin jo NFC suoraan käytössä.

 

Konttiin mennään sisään asiakkaan omalla PIN-koodilla. Sitten kirjaudutaan ostoksille Kirjaudu sisään -kohdasta – ja siinäpä se. Ei kuin ostamaan. Lopuksi kirjaudutaan ulos ostoksilta, sammutetaan valot ja suljetaan ovi.

 

Porukka kokeilee ostamista innokkaasti, minkä jälkeen näkyy vain ilahtuneita naamoja ja kuuluu kommentteja ”Tämä on tosi helppoa!”

 

 


LVI-tukkuliikkeen uutisia!

Tilaa uutiskirjeemme. Saat kätevästi tietoa LVI-alan ajankohtaisista asioista, uutuuksista, tarjouksista, tapahtumista... Täytä ja lähetä lomake – ja se on siinä!